Parhaat keilahallit Suomessa

Parhaat keilahallit Suomessa

Parhaat keilahallit Suomessa

Keilaaminen on monille tuttu ja mukava tapa viettää aikaa porukalla: ellei ajatella kilpailutilanteita, se tarjoaa oivan mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen leikkimielisen kilvoittelun parissa. Hohtokeilaus tuo harrastukseen vielä oman jännittävän, visuaalisesti haastavan lisänsä. Mutta mitkä hallit voisivat tarjota parhaimman keilailukokemuksen?

Koronaviruspandemia on vaikuttanut osaltaan ihmisten kulutus- ja harrastuskäyttäytymiseen, mutta keilaaminen pitää päänsä pinnalla. Etenkin hiihto- ja laskettelukeskukset tarjoavat ensiluokkaiset mahdollisuudet keilailun harrastamiseen muiden aktiviteettien ohella. Muissa keilahalleissa aktiviteetteja voi olla tarjolla vähemmän, mutta keilaamiseen puitteet ovat oikein sopivat. Hallit kunnioittavat myös poikkeusajan varotoimia hyvin, vaikka loppupeleissä jokaisella keilaajalla onkin oma vastuunsa turvallisesta keilauselämyksestä.

Hiihtokeskusten keilahallit jyräävät monipuolisuudellaan

Tripadvisor nimesi monia hiihtokeskuksissa toimivia keilahalleja listauksessaan, mikä ei ole ihme, sillä ne tarjoavat kenties monipuolisimman keilailuelämyksen. Vuokatti Bowling on ehdottomasti listan kärkiosastoa, sillä tarjoaa keilauksen lisäksi myös biljardia ja simulaattoriammuntaa. Itse keilahalli on 16-ratainen ja tarjolla on myös suosittua hohtokeilausta määrättyinä tunteina. Paikan päällä palvelee myös liike välineiden hankintaa varten, mikäli keilailukärpänen puree oikein kunnolla. Puitteet ovat komeat, ja Vuokatti Bowlingissa viihtyy varmasti niin perheen pienimmät kuin kokeneemmatkin konkarit. Saariselkä Bowling mainittiin listauksessa myös mainioiden puitteidensa vuoksi. Vuokattiin verrattuna keilaratoja on vähemmän, mutta halli itsessään on upean näköinen, ja paikan päällä on myös janoisia asiakkaita palveleva baari. Positiivisena yksityiskohtana voidaan pitää ratojen apureunoja, jotka estävät pallon karkaamisen perheen pienimmiltä keilaajilta.

Keilauksen lisäksi Saariselällä on mahdollista kokeilla muunlaisiakin seikkailuita; tarjolla on erityinen virtuaalilasipalvelu, jonka avulla voi kokeilla kolmiulotteista seikkailua erilaisten pelien tiimellyksessä. Levibowling on erottuu myös joukosta edukseen, joten halli on kokeilemisen arvoinen etenkin Leville matkustaville. Paikan päältä löytyy yhteensä 8 hohtokeilarataa, ja koska asiakkaita palvelee myös A-oikeuksin varustettu baari, halli voi olla erityisesti aikuisten vieraiden makuun. Mikäli haluaa pitää pienen tauon keilauksesta, paikan päällä on mahdollisuus myös biljardin peluuseen, joten tekemistä löytyy moneen makuun.

Hiihtokeskusten keilahallit jyräävät monipuolisuudellaan
Hiihtokeskusten keilahallit jyräävät monipuolisuudellaan

Muita kokeilemisen arvoisia keilahalleja

Laadukkaita keilahalleja löytyy toki hiihto- ja laskettelukeskusten ulkopuoleltakin. Liikelataamo on eräs niistä: tällä hetkellä toimipisteitä löytyy sekä Saarijärveltä että Keuruulta. Tunnelma on molemmissa erinomainen, ja Saarijärven toimipisteen etuna on sen yhteydessä toimiva kuntosali, jos kuntoiluinto yllättää vaikkapa keilauksen ohessa. Tarjolla on myös hohtokeilausta, mikä lienee etenkin nuorempien keilaajien mieleen. Space Bowling & Billiards on erityisen mielenkiintoinen keilahalliketju, joilla on yhteensä neljä toimipistettä ympäri Suomen.

Toimipisteiden sisustus on mietitty tarkkaan: nimensä mukaisesti paikan päällä tuntee olevansa kuin Linnunradan syvyyksissä. Keilaratoja on toimipisteestä riippuen kahdeksasta kolmeentoista, joten paikan päälle mahtuu reilusti innokkaita keilaajia nauttimaan harrastuksestaan. Ketjun keilahallit ovat visuaalisesti hyvin näyttäviä, joten ne vetoavat varmasti hyvin eri-ikäisiin asiakasryhmiin. Pääkaupunkiseudun keilahalleista mainitsemisen arvoinen on Helsingin Gr8-viihdekeskus, joka nimensä mukaisesti tarjoaa keilauksen lisäksi myös muunlaisia jännittäviä elämyksiä: tarjolla on niin ajosimulaattorikokemuksia kuin koripalloakin. Viihdekeskus sijaitsee Salmisaaren liikuntakeskuksessa, jonne on helppo saapua eri puolilta pääkaupunkiseutua – tämä varmasti lisää hallin vetovoimaa asiakkaiden silmissä.

Suomi – keilahallien maa

Suomessa on loppupeleissä erittäin laajat mahdollisuudet keilaukseen, ja mikäli laji kiinnostaa jopa kilpatasolla, useimmat hallit tarjoavat mahdollisuuksia myös siihen. Hallit järjestävät erikseen kilpailuita, ja laji on helposti lähestyttävä kaikenikäisille kilpailijoille. Oman lähihallin kilpailuista aloittaminen lieneekin oivallinen ensiaskel, ja taitojen harjaantuessa tarjolla on myös laaja skaala kansallisia kilpailuita. Monille keilaaminen on varmasti toki enemmänkin tapa viettää yhteistä laatuaikaa niin perhe- kuin ystäväpiirissä, ja siihen hallit luovatkin oivat mahdollisuudet. Jos laji kiinnostaa, maamme on täynnä viihtyisiä halleja, joissa voi aloittaa harrastuksen.

Kylli

Comments are closed.

© lahti-bowling 2021