Oudoimmat pallopelit

Oudoimmat pallopelit

Oudoimmat pallopelit

Pallopelien kirjo on maailmalla erittäin laaja ja joukkoon mahtuu mitä erikoisimpiakin pallolajeja, joita maailmalla pelataan. Tai no oikeastaan, lajin erikoisuus varmasti riippuu katsojasta ja siitä missä peliä katsotaan. Täysin outo pallolaji saattaa ollakin toiselle alueelle täysin normaali laji, jota pelataan jatkuvasti lapsesta saakka. Jokaisella maalla on varmasti oma erikoinen lajinsa, jota kummastellaan ulkomailla.

Onhan meillä Suomessa esimerkiksi saappaanheitto, joka tuskin kuulostaa kovin normaalilta ulkomaalaisten korvissa. Tämä on hyvin verrattavissa muihin erikoisiin pallolajeihin, esimerkiksi Italiassa pelattavaan florentine jalkapallo. Toisaalta saappaanheitto on kyllä huomattavasti normaalimpi ja rauhallisempi laji verrattuna tähän erittäin väkivaltaiseen lajiin. Tämä urheilulaji on oikeastaan nyrkkeilyn, jalkapallon ja amerikkalaisen jalkapallon sekoitusta, ilman minkäänlaisia sääntöjä. Onneksi laji ei kuitenkaan ole mitenkään kovin suosittu ja sitä pelataan Italiassa vain tietyssä osassa. Voi vain kuvitella, että kuinka paljon loukkaantumisia kyseisessä lajissa on päivittäin. Laji on oikein loistava purkamaan latinolaista energiaa, nimittäin pelin alettua pelaajat kirjaimellisesti hyökkäävät toistensa kimppuun. Tässä pelissä kentällä on yhteensä 54 henkilöä ja kaikki vastustaja joukkueen pelaajat ovat jokaisella hetkellä vihollisia, ei pelkästään pallon hallitsija.

Kanoottipoolo

Tämä urheilulaji on varmasti yksi erikoisimmista pallopeleistä maailmalla. Se on vedessä tapahtuva pallopeli, jossa palloa pelataan kanoottien päällä. Joukkueeseen kuuluu aina viisi jäsentä. Lajia pystyy pelaamaan ympäri vuoden, mutta pelipaikka vain riippuu säästä ja vuodenajasta. Kesällä peliä pelataan ulkona, kun taas talvella uimahallissa. Tässä lajissa tarvitaan erittäin hyvää tasapainoa ja kanootinhallintataitoa. Laji on myöskin muita pallopelejä raskaampi, joten erittäin hyvä peruskunto on myöskin välttämätön. Peliä siis pelataan kolmemetrisillä kajakeilla. Pelissä pelaajat yrittävät saada pallon kahden metrin korkeudessa sijaitsevaan maaliin, käyttäen kanoottien meloja mailoina ja apuvälineinä pallon hallinnassa. Tarkoituksena on siis kuin muidenkin pallolajien mukaan, saada mahdollisimman monta maalia tietyssä ajassa. Enemmän maaleja saanut joukkue, luonnollisesti voittaa pelin. Pelissä käytetään vesipallon kaltaista palloa, jota liikutellaan joko meloilla tai käsillä. Yksi pelaaja saa pitää palloa itsellään maksimissaan 5 sekuntia, jolloin hänen on heitettävä pallo maaliin tai seuraavalle pelaajalle.Pelissä kenttä on kooltaan usein 35 metriä kertaa 23 metriä, riippuen tietenkin paikasta. Esimerkiksi usein uimahalleissa kenttä on hieman pienempi, johtuen uima-altaan pienemmästä koosta. Pelaajia joukkueessa on 5 ja kentällä on yhteensä 10 pelaajaa samaan aikaan. Tähän joukkuepanoon kuuluu yksi maalivahti, kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Vaihdossa taas on usein 3 pelaajaa kerrallaan. Peli ei ole kuitenkaan kovin pitkä peli, vaan sitä pelataan maksimissaan 20 minuuttia kahdessa 10 minuutin erässä. Vaikka peli saattaakin kuulostaa hyvin erikoiselta, pelataan sitä kuitenkin laajalti ympäri Suomea ja kanoottipooloa pelataan joka vuosi järjestettävillä Suomen mestaruuskilpailuilla. Peliä on myöskin pelattu Suomessa jo 30 vuotta, joten täysin uusi laji se ei myöskään ole.

Kanoottipoolo
Kanoottipoolo

Uppopallo

Uppopallo on myöskin vedessä pelattava laji. Lajia pelataan usein uimahallien syvissä eli hyppyaltaissa. Tämä laji onkin erittäin raskas ja kova laji, nimittäin pääasiassa peliä pelataan uimahallien 4 metrin syvyisissä altaissa pääasiassa sukeltaen. Lajissa pitää siis olla todella hyvä fyysinen kunto ja hapen pidätyskyky. Pelissä on tarkoituksena saada uppoava pallo altaiden päätyjen pohjissa sijaitseviin koreihin. Uppopallo onkin erittäin haastava laji sen moniulotteisuuden takia. Tässä lajissa vastustaja voi tulla kirjaimellisesti mistä suunnasta tahansa, nimittäin tässä pelissä vastustaja voi tulla myös pelkkien sivujen, edustan ja takapuolen lisäksi ylhäältä tai alhaalta. Pelaaminen on myös haastavaa sen sukeltamisen takia, nimittäin pelaajien tulee miettiä erittäin tarkasti, koska on kaikkein hyödyllisintä sukeltaa, ettei happi lopu väärään aikaan.

Kylli

Comments are closed.

© lahti-bowling 2021