Maailman kuuluisimmat biljardihait

Maailman kuuluisimmat biljardihait

Maailman kuuluisimmat biljardihait

Nykyään on tarjolla ympäri maailmaa runsaasti erilaisia turnauksia, jotka mahdollistavat tuottoisan elannon ammattimaisille biljardin pelaajille, mutta vielä muutamia vuosikymmeniä sitten varsinkin Yhdysvalloissa huijaukseen perustuva elämäntapa tarjosi lahjakkaille biljardin pelaajille paljon paremman mahdollisuuden hankkia varteenotettavia tienestejä. Nämä korkealla tasolla peliä osaavat biljardinpelaajat, joita kutsutaan myös biljardihaiksi, houkuttelivat heikommin biljardia osaavia pelaajia pelaamaan kanssaan rahasta tai lyömään vetoa mahdottomalta tuntuvista biljardin erikoislyönneistä, joissa kyseinen hai oli erityisen hyvä.

Hämäystä ja näyttelemistä

Biljardihait pitivät kuitenkin taitonsa ja temppujen osaamisensa visusti piilossa muita pelaajilta saadakseen nostettua panoksia korkeammalle. Biljardihait käyttivät monenlaisia taktiikoita hämätäkseen vastustajia, he esimerkiksi pelasivat tarkoituksellisesti huonolaatuisilla lyöntikepeillä, esittivät humalaista tai tavallista tyhmempää, löivät tarkoituksella ohi helpon näköisiä lyöntejä ja antoivat yleisesti itsestään kuvan keskivertoa heikkotasoisempina pelaajina saadakseen vastustajansa uskomaan, että heidät olisi helppo voittaa rahapanoksen peleissä. Vaikka biljardi on tätä nykyä yleisesti tunnustettu ja arvostettu urheilulaji, on silti helppo kuvitella, kuinka peliä pidettiin vielä muutamia vuosikymmeniä sitten hämyisten baarien sisällä pelattavana pelinä. Pystyäkseen toimimaan menestyksekkäänä huiputtajana tai ”hustlerina” biljardipeleissä biljardihailta vaaditaan muiden uhkapelien tavoin kykyä pystyä hämäämään ja ohjaamaan vastustajaa harhaan sekä tietenkin hyviä näyttelijäntaitoja.

Minnesota Fats – Rudolf Wanderone

Rudolf Wanderone on luultavasti suurelle yleisölle kaikkein tunnetuin biljardihai Yhdysvalloissa. Hän oli yhtä paljon viihdyttävä esiintyjä kuin pelaaja, joka oli tunnettu karismastaan. Myös hyvistä esiintymistaidoistaan kuulu pelaaja aloitti taipaleensa kiertelevänä biljardihuijarina jo nuorena. Hänen elämästään kerrotaan kattavasti elokuvassa Suurkaupungin hait, jonka myötä hän otti käyttöön nimen Minnesota Fats. Häntä on pidetty yleisesti kaikkien aikojen parhaan biljardihuijarina, minkä lisäksi hän esiintyi säännöllisesti keskusteluohjelmissa. Hänen persoonallisuutensa ja pelitapansa vetosivat yleisöön. Minnesota Fats kuvasti erinomaisesti biljardin kovaa uhkapeliluonnetta ja amerikkalaiset rakastivat häntä sen vuoksi.

Luther Lassiter

Luther Lassiter oli kuuluisa hänen ilmiömäisesti silmän ja käden koordinaatiostaan ja häntä pidetäänkin yhtenä biljardihuijauksen todellisista mestareista. 1940-luvulla hän ja Minnesota Fats olivat biljardihuijauksen kiistattomia kuninkaita Yhdysvalloissa. Eniten he suosivat Virginian Norfolkia. Hän voitti kertomusten mukaan vuosina 1942–1948 biljardipeleistä yhteensä 300 000 dollaria (nykyrahassa yli 3,5 miljoonaa dollaria), joista 15 000 dollaria syntyi yhden viikon aikana. Hän oli tunnettu myös siitä, että hän suostui pelaamaan pelejä poikkeuksellisen suurista summista, usein noin tuhannesta dollarista peli.

Cornbread Red – Billy Burge

Kentuckyn Mayfieldissä syntynyt Cornbread Red muistetaan yhtenä tien päällä kierrelleistä legendoista. Aikakautena, jolloin uhkapelaaminen nähtiin tavallisena osana amerikkalaista biljardikulttuuria, Cornbread Red nähtiin yhtenä kaikkien aikojen parhaista rahapelaajista. Hän myös nosti korkeiden panosten biljardihuijauksen uudelle tasolle, kun hän kertomansa mukaan pelasi kerran kilpailun kuudesta voitosta 100 000 dollarista.

Titanic Thompson – Alvin Clarence Thomas

Titanic Thompson oli amerikkalainen uhkapeluri ja biljardihuijari, jossa ruumiillistui tien päällä taivaltavaan biljardihuijariin yhdistettävä vapaahenkisyys. Thompsonilla oli erittäin poikkeuksellinen näkökyky ja silmien ja käsien välinen koordinointikyky. Hänestä tuli alamaailman legenda, koska hän pyrki voittoon kaikin mahdollisin keinoin. Hänet yhdistettiin jopa viiden miehen tappamiseen, vaikkakin kyseessä oli itsepuolustus. Hänen kollegansa biljardihuijauksen maailmassa, Minnesota Fats, piti häntä nerona, jota hän kutsui kaikkien aikojen suurimmaksi toimintasankariksi.

Biljardihuijari

Biljardihuijari

Chef Anton

New Yorkin Bronxissa syntynyt Chef Anton tuli tunnetuksi eräänlaisena taikurin ja biljardihuijarin yhdistelmänä. Hän oli todellinen ekspertti biljardikepillä tehtävissä temppulyönneissä, ja tämän erikoislaatuisen ja ainutkertaisen tyylinsä ansiosta hänestä tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen biljardin temppulyöjien lyöjä, joka esiintyi erikoisnäytöksessä Hollywoodissa Kaliforniassa Magic Castle -tapahtumapaikassa.

Kylli

Comments are closed.