Biljardipöydän huoltamisen perusteet osa 2

Biljardipöydän huoltamisen perusteet osa 2

Biljardipöydän huoltamisen perusteet osa 2

Artikkelin edellisessä osassa käytiin läpi auringon haitallista vaikutusta biljardipöydän veralle ja viimeistelylle. Valon lisäksi ympäristön kosteustaso olisi hyvä pitää kurissa. Aavikolla tai korkealla merenpinnasta asuvien tulee huomioida, että kuiva ilmasto imee kosteutta pöydän puuosista ja aiheuttaa pintaan halkeamia. Tämä pätee myös moniin koteihin talviaikaan, kun kuiva ja kuuma lämmitysilma puhaltaa taloon.Artikkelin edellisessä osassa käytiin läpi auringon haitallista vaikutusta biljardipöydän veralle ja viimeistelylle. Valon lisäksi ympäristön kosteustaso olisi hyvä pitää kurissa. Aavikolla tai korkealla merenpinnasta asuvien tulee huomioida, että kuiva ilmasto imee kosteutta pöydän puuosista ja aiheuttaa pintaan halkeamia. Tämä pätee myös moniin koteihin talviaikaan, kun kuiva ja kuuma lämmitysilma puhaltaa taloon.

Älä istu pöydälle

Biljardipöytäsi näyttää erittäin painavalta ja kestävältä, mutta se ei ole kuitenkaan mikään kiipeilyteline. Biljardipöydän päällä istuminen on ykkössynti. Kuitenkin kun ihmiset ostavat biljardipöydän, ensimmäinen asia, jonka he tekevät, on sen päällä istuminen. Tämä on huono idea useammastakin eri syystä. Itsestään selvin on, että kun teet tämän liian monta kertaa, vallikumien pehmusteet irtoavat paikoiltaan. Ne on tyypillisesti liimattu reunoihin ja ne kestävät vain tietyn määrän painoa ennen putoamistaan irti. On myös toinen syy, mikä pätee istumisen lisäksi tönimiseen, nojaamiseen, keinuttamiseen tai mihin tahansa muuhun fyysiseen toimintaan. Kuten useimmat urheilijat voivat kertoa, avaintekijä jokapäiväiseen suorituskykyyn on jalkojesi vahvuus ja tukevuus. Jos perusta on heikko, niin olet sinäkin. Sama pätee biljardipöytiin. Useimpien pöytien jalat on ruuvattu kiinni runkoon suurella mutterilla. Kun istut tai tönit pöytää, mutteri painaa hahloonsa. Lopulta hahlo laajenee ja pöytä alkaa huojua. Tämän tuloksena koko pöytä menettää tasapainonsa ja monet osat, kuten pussit ja vallit, alkavat liikkua.

Älä istu pöydälle

Älä istu pöydälle

Liike on biljardipöytien vihollinen. Kenties olet ostanut pöytämallin, jossa on niin sanotut lattiasta laipioon ylettyvät jalat, jolloin jalat yltävät aina pussiin asti ja ovat siten osa päärunkoa. Tällöin olet onnenpekka, sillä tämä on paras vaihtoehto pitkäikäistä tukevuutta ajatellen. Muussa tapauksessa pöydän huojuminen saattaa johtaa ongelmiin.

Lemmikkieläimet

Koira on ihmisen paras ystävä, ellei kyseessä ole sitten kissa. Mutta oli kyseessä kumpi tahansa, kannattaa toivoa, ettei se tule liian mustasukkaiseksi kaikesta pöydän ääressä viettämästäsi ajasta ja päätä merkitä pöydän jalkaa. Tämä on yksi yleisimmistä ongelmista. Mikään ei tuhoa pöydän jalkaa niin hyvin kuin virtsa. Se on luultavasti planeetan syövyttävintä ainetta tässä tapauksessa. Ja vaikka pöytä saattaa näyttää liian suurelta leluksi, kissa saattaa silti teroittaa kynsiään pusseihin ja repiä kankaan. Joten pidä lemmikit kaukana pöydästä. Valitettavasti maalaus koirista pelaamassa biljardia on mielikuvitusta. Pöytä kannattaa myös suojata silloin, jos luuttuat sen alla olevaa lattia. Puinen jalka saattaa imeä kosteuden suoraan pöytään. Sinun kannattaa pitää kaikki neste kaukana puuosista, mikä tarkoittaa myös juomien pitämistä poissa pöydän reunoilta. Kovempi puu ei ime niin herkästi kosteutta kuin pehmeämmät puulajit, jotka laajentuvat ja supistuvat helpommin.

Biljardipöydälle tulee kuitenkin lähes vääjäämättä jossain vaiheessa läikähtämään jotain nestettä, juomaa tai jotain muuta vastaavaa. Tässä tapauksessa voi olla viisasta käyttää veran pintaan jotain kankaankäsittelyainetta, joka sulkee kantaan pinnan mahdolliselta kosteudelta. Tämä on asia, jota ei monesti tule ajatelleeksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Kylli

Comments are closed.