Biljardin pelaamisella on terveyshyötyjä

Biljardin pelaamisella on terveyshyötyjä

Biljardi on yleisnimi pöydän päällä pelattaville peleille, joissa tarvitaan biljardikeppejä (joista käytetään nimitystä köö), joilla lyödään kovia palloja yhteen kuudesta pöydän pussista. Peli on hyvin tuttu monista baareista ja pubeista sekä varsinaisista biljardisaleista. Biljardia voi pelata satunnaisesti tai amatööri- ja jopa ammattilaistasolla. Jokainen biljardierä, olipa kyseessä sitten mikä pelimuoto tahansa, etenee ainutkertaisesti ja vaatii pelaajilta sekä henkistä ketteryyttä että fyysistä sopeutumiskykyä. Biljardin pelaamisella on myös terveyshyötyjä, joista tässä artikkelissa käydään läpi muutamia. Ensimmäisenä terveyshyötynä voidaan mainita, että biljardin pelaaminen hidastaa miesten ikääntymistä. Oluen nauttimisesta ja biljardin pelaamisesta on tullut keskeinen osa miesten välistä sosiaalista ajanviettoa, ja hyvästä syystä. Kööpenhaminan yliopistossa hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan oluen juominen biljardia pelatessa ystävien kesken voi auttaa pitämään iäkkäämpiä miehiä aktiivisina, koska pelikierroksen aikana vaihdellaan aktiivisen toiminnan ja passiivisen toiminnan väillä. Tämä voi auttaa ehkäisemään ikääntymisprosessia tarjoamalla iäkkäämmille ihmisille satunnaisen aktiviteetin, joka silti vaatii lihaksiston käyttämistä.

Keskittymiskyky parantuu

Biljardin pelaaminen auttaa myös kehittämään keskittymistä. Biljardin pelaaminen vaatii suuren määrän keskittymistä ja keskittymiskykyä. Kykysi keskittyä tiettyyn tehtävää on olennaista onnellisuuden saavuttamiseksi ja tavoitteiden täyttämiseksi. Biljardissa pelaajien täytyy keskittyä kohteisiinsa (lyöntipalloon ja kohdepalloon), oman lyöntikeppinsä kulmaan, lyöntipallon liikkumiskulmaan osuman jälkeen ja lyöntipallon ja kohdepallon osumakulmaan. Biljardi auttaa myös polttamaan kaloreita. Biljardissa tulee yllättävän paljon hyödyllistä kävelyä yhden kierroksen aikana. Tyypillisessä kahden tai kolmen tunnin kasipallosessiossa kävellään usein jopa 100 kertaa pöydän ympärysmitan ympäri, mikä vastaa noin kilometrin kävelylenkkiä. Useiden pelien pelaaminen kasvattaa yhteismatkaa ja auttaa polttamaan vielä enemmän kaloreita. Pelaaminen tarjoaa myös venyttelyä ja tasapainoharjoittelua. Biljardin pelaaminen vaatii pelaajalta paljon enemmän venyttelyä kuin hän normaalisti tekisi. Pelaajan täytyy olla verrattain ketterä voidakseen kumarrella pöydän yli pystyäkseen lyömään lyöntipalloa halutussa kulmassa varsinkin, jos kyseessä on monimutkainen lyönti. Biljardi kehittää myös tasapainoa, koska pelin aikana on seisottava silloin tällöin yhdellä jalalla, mikä vaatii tasapainottelua tukevan asennon löytämiseksi.

Itsekontrolli kehittyy

Biljardi auttaa myös kehittämään itsekontrollia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mailapelejä, kuten biljardia, pelaavat ihmiset menevät epätodennäköisemmin paniikkiin kriisitilanteissa. Keskittymiskykyä vaativien pelien pelaajien tasapainoiset aivot kykenevät ajattelemaan kirkkaasti ja loogisesti, mikä antaa heidän tutkia tilanteesta olennaisimmat faktat ja yksityiskohdat kannustaen heitä toimimaan ilman hysteeriseksi muuttumista.

Itsekontrolli kehittyy

Peli auttaa myös terävöittämään mieltä. Biljardia usein pelaavilla ihmisillä on usein terävämmät aivot. Biljardi vaatii mielessä tehtävien matemaattisten arvioiden ja laskutoimitusten tekemistä, kuten perusgeometriaa ja fysiikkaa hyödyntäviä arvioita pallojen liikkumisesta. Nämä taidot ovat olennaisia, että pelaaja voi laskea tarkat kulmat ja liikeradat ja arvioida lyöntiin tarvittavan voiman määrän, ettei hän lyö liian kovaa tai hiljaa kohdepalloa. Terävä mieli mahdollistaa nopean ajattelun ja pienten yksityiskohtien tunnistamisen. Biljardin pelaaminen kehittää lisäksi käden ja silmän yhteistyötä. Yllä mainitut asiat mielen terävöitymisestä eivät merkitse mitään, jos pelaaja ei kykene soveltamaan noita laskelmia pöydälle. Silmän ja käden yhteistyö on tärkeä tekijä biljardipelin voittamista tavoitellessa. Pelaamalla biljardia käsistäsi tulee näppärät ja tarkasti toimivat ja kykenet suorittamaan yksityiskohtaisia hienomotorisia tehtäviä. Pelaaminen tarjoaa iloa kaikenikäisille. Kuka tahansa voi pelata biljardia sukupuolesta tai iästä riippumatta, joten näiden pelien pelaaminen voi olla säännöllinen perhetapahtuma. Biljardi on vapaa-ajan toimintaa, joka sopii innokkaasta veljenpojasta aina anopin mummoon asti kaikille. Kuka tahansa voi opetella pelaamaan ja pelata biljardia, joten jokainen pääsee kiertämään vuorollaan pöydän ympäri.

Kylli

Kommentointi on suljettu.